Vorderingen

Het stuk is zo goed als af. Het loopt tegen de 2000 woorden aan. Ik ben benieuwd of er een krant/ tijdschrift bereid is om het (in de huidige lengte) te publiceren. Ik hoop van wel, want het is zo een goedlopend stuk, het is niet te lang en mijn standpunten zijn bondig uitgelegd. Het inkorten zou een uitdaging worden, maar als het dan gepubliceerd wordt, kunnen mensen altijd nog het volledige stuk op mijn weblog lezen.

Van de week stond er een artikel (van, geloof ik, minstens dezelfde lengte) in de HP de Tijd over een verwant onderwerp. Hier kwamen ook theorieën van Jelle Jolles aan bod. Dit laat, naar mijn mening, zien dat motivatie in het onderwijs een actueel onderwerp is, waar meer om te doen is dan één leerling die zich hier zorgen om maakt. Dat een leerling zich hier zorgen om maakt laat al zien dat er iets groters speelt.

Op dit moment worden de laatste loodjes en verbeteringen aan het artikel/stuk gelegd. Daarna ga ik het stuk een dezer dagen naar de eerste (en hopelijk laatste) krant verzenden. Dan volgen eventueel nog andere kranten of een weekblad zoals HP de Tijd.

1 comment

  1. Een video van 30 minuten, serious stuff, en ik heb hem nog uitgekeken ook! Ondertussen schoot het woord ‘motivatie’ enkele malen door mijn hoofd.

Comments are closed.