Profielwerkstuk 3.0

Vanmiddag heb ik een gesprek met Karel gehad en ben ik voor de derde keer van richting veranderd voor mijn profielwerkstuk. Opluchting. Mijn profielwerkstuk zal nu gaan over iets wat mij al heel lang bezig houdt: motivatie in het onderwijs (bij leerlingen). Ik ben van mening dat scholen hun leerlingen niet motiveren. Het is niet zo dat ze dit niet proberen, maar ze doen het niet op de goede manier. Bovendien vind ik dat het onderwijssysteem geen ruimte laat voor motivatie. Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil (onderwijs/scholen), maar dat ga ik in de loop van mijn onderzoek ontdekken. Het eindproduct wordt een product (als in een krantenartikel, een aanklacht of een advies), wat het zal worden zal in latere berichten op deze blog duidelijk worden.

Ik heb net “Ellis en het verbreinen” van Jelle Jolles besteld. Ben benieuwd!

2 comments

  1. Ik neem morgen mijn Ellis mee naar school. Bij mij duurde het drie (!) weken voordat de bestelling binnen was. Dan krijg ik mijn boek wel retour als het jouwe binnen is. Vraag maar even op de administratie.

    1. Bedankt! Ik kon hem in de stad ook werkelijk nergens krijgen (zelfs niet bij de bieb). Heb de beschrijving gelezen en het klinkt als een boek wat ik echt heel erg interessant ga vinden :).

Comments are closed.