Welkom terug

Drieëneenhalve week geleden stapte ik uit het vliegtuig op Amsterdam Schiphol, omhelsde ik lieve mensen die ik een halfjaar niet gezien had, nam ik voor het eerst in vijf weken een warme douche en at ik voor het eerst weer stroopwafels en broodjes met kaas. Thuiskomen was dubbel: aan de ene kant was ik heel blij mijn familie en vrienden weer te kunnen zien en knuffelen, maar aan de andere kant had ik net afscheid genomen van sommige van de meest bijzondere plekken en mensen op aarde. Ik ging huilend weg van elke plek die mijn thuis is geweest, Amsterdam, Hong Kong en Goa – ik denk dat je overal waar je heen gaat mensen en dingen leert kennen en ervaringen hebt waaraan je je hecht, die je lief gaat hebben…

Met dit bericht kom ik nog een belofte na: ik zou nog foto’s plaatsen van mijn tijd in Goa, India. Ik zou willen dat ik meer foto’s had, maar ik was gefocust op andere dingen, denk ik – ik hoop dat jullie een beetje een indruk kunnen krijgen :).

Van de week kwam mijn laatste restje reis ook thuis aan (een doos met spullen die ik vanuit Hong Kong opgestuurd had) – ik denk dat betekent dat ik toch echt weer helemaal thuis ben. Weer thuis zijn is aan de ene kant ontzettend gek, maar aan de andere kant ook weer heel normaal. Ik mis het wel: alle thuizen die ik de afgelopen maanden heb gehad, de bijzondere plekken die ik heb gezien en mensen die ik heb ontmoet… Maar dat laat me alleen maar realiseren hoeveel mooie plekken en mensen er op de wereld zijn om (terug) te zien – ik kan niet wachten!

Voor nu ben ik weer lekker thuis en als ik je nog niet weer gezien heb: tot heel snel!

 

Heel veel liefs, namaste en bedankt voor het volgen,

Anna Marieke

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *